Thursday, May 28, 2009

ADA SATU CERITA

Depan kawasan perumahan aku niy ade satu kawasan kedai..kire mcm satu row kedai laa.. sape2 duk Kemaman specifically area Geliga ni mesti tw kawasan ni..dlam byk2 kedai tu, ade laa satu kedai runcit..ape yg spesel psal kedai runcit ni adalah sumthin happen kat kedai runcit ni yg aku xkan lupa sampai bile2.. cite ni berlaku dlm latar masa yg agak lama dan berlanjutan.. First skali mase aku form 4.. Aku skolah asrama penuh so aku jrg2 laa balik umh..kalo ade cuti pun aku jrg balik sbb dlu mesti ade training @ tournament basketball mase cuti.. So kalo ade kesempatan balik umh, aku mesti g kedai runcit ni..x kire r beli ape pun..kalo xder keje, ade jer aku tanye mak aku nak beli ape2 x..nak tw sbb nya knape aku ske g kedai ni?? Sbb mase tu kedai ni spesel bg aku.. Ade sorg awek yg cun keje kat cni.. hehehe.. tp jgn slh phm plak..aku just nak citer kat cni yg betapa friendship itu bleh berlaku tanpa kepentingan ape2 pun..cukup sekadar hati yg ikhlas untuk berkawan.. So, budak pmpuan ni mmg blh tahan r tahap ke'cun'nannya tu..mmg comey r.. Mula2 aku nmpak die aku x tw pun yg die keje kat situ..igt die pun dtg membeli gak.. Pastu keesokan harinya dari hari first aku nmpak die tu, kebetulan mmg aku nak beli barang kat situ..tgk2, die ade lg.. Pastu kitorg pun stat laa bertegur sapa antara satu sama lain.. Aku dpt tw yg die duk kat kwasan perumhan tepi tu jer.. Tapi aku x pnah tanya nama or nombor tepon die.. Aku xnak die pndang serong.. Bese r kan, kalo budak laki mintak nombor tu mesti nak ngorat punye..so, dlam satu tempoh yg panjang, aku masih x tw lg name budak tu ape..die pun x pernah nak tanya nama aku.. bese nya, aku akan buat2 beli barang kalo nak sembang ngn die.. Biar barang tu aku x perlukan pun.. haha.. Yg aku tw, budak pmpuan tu same umor ngn aku.. Skolah pun aku x tanye die skolah mane..huhu..ntah pape btol laa.. So kitorg cmtu r..every time kalo aku lalu depan kedai tu jer, mesti die x pnah lokek dgn senyuman manis menawan kalbu die tu.. Kalo aku g beli brg mesti die tanye, 'Sihat hari ni?' 'Sikit jer beli brg?' 'Cuti ker?' soalan2 yg x penting dan sekadar utk membuka topik perbualan.. Kisah ni berlarutan smpai laa aku habis SPM hari tu..dlm pertengahan bulan 3 cmtu, aku g r kedai tu..cm bese r, juz nak tgk bdk pmpuan ni ade ke x lagi..tp hari tu, aku igt lagi..die masam muka jerr bile tgk aku.. X cm bese, die slalu senyum..so aku pun wt x tw jer laa..esoknya, aku dtg lagi..aku cuba approach die n try to ajak die sembang2..last2 die bukak cerita..dlm minggu tu jugak, die nak pindah.. so x byk mase dah utk aku smbang2 ngn die..mase die ckap die nak pindah tu, aku pun joking laa ngn die ckp aku nak pindah gak..sbenanya, aku x tw nak feeling ape mase tu..sdeyh tu ade gak laa tp mase tu, aku duk piker die ni bukan awek aku pun..wtpe aku nak sedih kan?? so aku juz mcm xde feeling lgsung r ngn brite die nak pindah tu..nak pindah? pindah laa..juz mcm tu jer.. Mase tu, aku bleh nmpak raut kesedihan kat muka die..tp sbg seorg lelaki yg masih lagi di tahap loser masa tu, aku wt2 x paham perasaan seorg kawan..aku blah dari kedai tu x ckap ape2 pun.. Sejak dari tu, aku x nmpak dah muka awek tu kat kedai tu..mmg die betol2 pindah laa.. Smpai sekarang aku nyesal sbb hari tu aku mungkin dah dpt tw ape name die..at least mintak nombor tepon pun jadi laa..tp satu hari nanti, aku pasti yg aku akan jumpa die blk.. Sbb persahabatan kami ni terjalin mmg atas dasar hati yg ikhlas.. Tanpa perlu tw name die pun, aku blh tw yg hari2 die cmner..sihat ke x, ade msalah ke, ape ker.. Murni, ikhlas, sejati.. Unconditional friendship..semoga awak bahagia dalam apa jua yg awak lakukan.. huhu, mcm laa die baca blog aku niy..





2 jerr.SALAM.

2 comments:

ROZZA FELLYNA said...

perghhhh,,,agk touchy r story ko tp en klu aku jd mkwe ko sumpah aku jelez klu bce story ni,,,,;)...

Mike_Delta_Hotel_33 said...

haha..xde makne nya kalo jelez pun.. bdk pmpuan tu da ade pakwe laa..