Friday, June 26, 2009

Berkhayal - Es Coret

SKA Band From Indonesia..


Ku ingin terbang melayang
bagai kunang-kunang
bersinar selalu
ku ingin menjadi bintang
dalam kegelapan
menarangi malam
ku raih mahkota raja
ku pakaikan pada
indahnya rambut ku
ku selam di biru laut
ambil mutiara
da lainnya ....

ku ingin rumah yang mewah
yang besarnya bagai
istana sang raja
tak pernah berasa susah
mau apa saja
akan slalu ada
bagaikan saudagar kaya
yang uwangnya sampai
berlimpah-limpah
ku ingin semua yang ada
dalam khayalan ku
jadi nyata

kubisa terbang
menjadi bintang
menjadi raja
menjadi kaya
OHHHHH!
asyiknya berkhayal..


wohoo

Saturday, June 20, 2009

HABILMIDAIKHAIDAR (post aku amek dari fster blog kwn aku si Midaik)

assalamualaikum w.b.t
gane crite puok2 ex-semesdian 0408….. saya tiada ape2 ingin di tulis,ianya sekadar pengalaman hidup dan luahan hati.Minta maaf
jikalau ayat2 berterabur.. kerana inilah peluang kali pertama saya menulis di hadapan komputer.
al- maklumlah,saya hanya di lahirkan untuk membuat premix(jalan).. bab komputer nie saya xtau gape satu

so,xde pape sangat..sy tgah melanjutkan pelajaran di universiti teknologi ptronas,ni dah masuk minggu ke-3.kat sini
saya seakan2 ade pakatan awok2 terengganu,n bg sy awok2 sains dungun y pling idup nye open minded,haha… stil mcm skolah
dulu..so,ape yang sy bleh ckp @ sampaikan.juz a sentence,TIADA ZAMAN REMAJA SEINDAH ZAMAN SEKOLAH..

bile sy menjejakkan kaki kali pertama di universiti,saya juz ingat kehidupan di sini sepertimana yang di lalui di
zaman skolah dahulu… enjoy je,xde pape sgt y nk dipikirkan wlaupun xbebas… So,tanggal 31 hb mei 09,menapaklah sy di
sini… dan sy di beri penginapan di bilik propana 01-06.. mule2 sy juz tahu muiz je yang turut menuntut di sini.walaupun
satu sekolah n satu kelas ketika di smsd.. sedikit rase janggal bermain di dalam hati,kerana die 2 mmg semula jadi nye
baek & suka bersendirian,lambat laun walaupun sy akan jalan bersendirian walaupun awalnye sy berjalan bersame die…

so,xlame,sy mendapat maklumat dr jack(fajrul hisyam)… bahawa haida & midaiq bakal mendaftar di sini juga.
sedikit rase gembira lahir di benak hati kerana mereka bleh diklasifikasikan sbg belaga angin dgn sy…so,dpendekkan
cerita,saya menjalani la kehidupan bersama mereka… dan kini genaplah 3 minggu saya di sini bersama 2 org lg smsdian
(midaik & Haidar,muiz seperti y di jangka,tetap bersenderian)…….

namun ketika sy menempuhi hari2 y penat sgt & pembelajaran y sy bleh katekan xphm ape satu pun serta semangat utk
trus meneruskan pembelajaran pun kian luntur di sini,sy menerima SMS dr syahrizal & alif manab yang mengimbau kembali
zaman indah di sekolah.. Serta merta sy terkaku,sayu,tergamam…. mata kadang2 ingin menitiskan airmate bila terbaca
msg 2..

dan tepat jam 4 ptg,sy kembali dr dwn kuliah ke bilik Ruby-07 y menempatkan haida & midaiq,saya tnjukkan SMS trsebut
kepada mereka,mereka seakan2 terenjat eleterik bervoltan tinggi,terkaku,kelu,sayu membaca nya…

malam itu,sy bersendirian dan tertekan membuat assignment yang susah serupe buat nuklear.. Sy tringat zaman remaja
di sekolah dahulu.. dan benak hati melaungkan kalimah:alangkah indahnya hidup jika dunia sy ttap dipenuhi PETOK,GAJOH,
AMSYAR,SYARIPUDIN BESUT,KAYPIEE,SYAZNI,KHAIRUL SAFWAN,MEON,BURGER,FAZLI TAHA,AFIQ ROZMAN,LALOK,SERTA SAHABAT2 YANG
SGT SY SYGI.. namun itu semua takkan kembali,mase yang xmampu di seru kembali.namun ianya tetap protected file di
memori sy…

masih sy ingat kenangan ketika sy dan yang laen di tangkap melompat pagar ketika usia 16,walaupun pedih
menahan rotan cg syafizal tapi ianya amat manis di memori…haha.. masih tercatat di memori sy kenangan pergi prep
bersama dan bising2 ktika dlm perjalanan..masih terpahat di hati suasana ceria ketika menikmati air sejuk di kolah
blok B.. masih mampu tangan sy untuk untuk menulis cerita mengenai menempuhi perjalanan ke kedai demo.. dan teringat saya di kale
subuh hening suara ustaz syukri menjerit mngejutkn kite dri tidur berserta rotan se depa nye,masih terpapar di hati sy
menyorok di kala checking dorm utk mengenalpasti pelajar2 yang ponteng solat berjamaah.. waa!!xckup memori komputer jika
sy menulis kesemua kenangan di smsd..SEHINGGA SAYE,MIDAIQ,HAIDA MELAKONKAN SEMULA PERISTIWA2 MANIS ITU.. CONTOHNYA SUBUH,KAMI MELAKONKAN WATAK USTAZ SYUKRI MENGEJUTKAN PELAJAR & GELAGAT KETIKA

FLY KE DEMO… HAHAHA..(SAMBUNGAN MIDAIK)bwat2 cemas lar ble ade warden dtg secara mengejut, coz takot enset kne rampas..mcm2 r..INSpection lar..checking lar..warden dtg lar…mcm2..ponteng prep lar..bnyk gler kenangan…huhu..walaupun pahit, tp manis jd ble di telan..george santayana erk yg ade bg pepatah, ‘those who cannot remember da past, are condemned 2 repeat it, tp bg kami, kat cni, mende 2 jd terbalik..huhu..ble ingt balik sejarah kte,suka duka kte, rase cam xnak lari jer, selalu ingt…memang btol org ckp, kte akan mula menghargai sesuatu ble mende 2 mulai hilang dari pegangan kite..we miz our batch!!!>>penah satu ketika, sy penah ckp, wahhh, ble lar nk abis skul??..huhu..tp, lpas abis jer paper LK taon lpas n sebelum paper LK ag, sy ckp, ‘knp lar skul da abis erk??’..huhu..perkara yg paling happy mase skul, lpas pmr n mase spm..tp pmr x sehebat spm..mase spm, ms yg kte conquer asrama n satu skul r..huhu.wah!! rase cm duk kat SYURGA DUNIA..bebas..memang, lots of memories! xley nk lupe lor…mase exam week, ble lg fly..haha..ble time habis satu2 paper, warong maggi belakang blok jd tempat lepak and buat ‘kesimpulan’ bout da whole paper on that day.. haha..bez siot…pas2, petang2, p ’starbucks’ versi terengganu..hehe..mkn nasi dagang lar..laksa penag lar..tp yg beznyer, pg2,time xde paper exam r, kuar sarapan pagi kat luar..x maen sarapan kat dewan makan..hehe..ble free sket, mandi kolah..haha..(kolah blok ak jgak jd mangsa)hehe..kalu da bosan ngan kolah, mandi pantai..haha..amek angin lar katekan..hehe..sarapan plak kat warong tpi masjid,..kalu nk spesel sket, kat kedai alias, makan roti canai..hehe..teringat plak kat bisol n hariz, raja roti canai..hehe..makan bukan sekeping dua, tp kuasa dua..haha..petang2,maen bola belakang blok..mase 2, mula r, maen ngan air kumbahan..haha..yela, kte x kenal erti kotor bersih, yg penting semangat kesukanan mesti ade.haha..kalu kotor, sabun breeze kan ade..ingt lagi x iklan dye, mesej dye, biar kotor, asalkan ade pengalaman..yg sebenarnye, diorg silap pilih pelakon r..set2 kte sebenarnya yg jd pelakon..hehe..diorg maen selut jer, kte maen air kumbahan terus…sape lagi kotor?! kte kan..eh2, silap, habil r..(set awek)..bnyk ag mende yg berlaku mase petang n pg, tp ak mls r nk tlis…bnk sgt..huhu..time mlm plak..p surao??haha..probability 1/10000..hehe..xtaw r org laen cmner..tp kalu spm0408 kampus 4b2 (ak,remy,boyot,kimi,haidar,gbom,donat,bisol,hariz)haha..1/10000 r jwbnyer..ble pkul 8 mlm, mula r cl c2 cl saner..tp, yg paling bez, ak n kimi n ramai ag, cl satu van..dtg pkul 9.30,(lpas smyg isyak),amek kitorg, bwk pegi bndr..semata-mata, nk lawan fifa08..haha..siap bwat tournament plak..ak, kimi,din besut,topek,meri,donat r yg biasenyer mengetuai rombongan..hehe..pkul 12, balik..kdg2, yg beznyer, balik sendiri, lalu ikot tpi pantai..mase kat pantai plak, laen citer…haha..bnyk btol..kalu x kuar bndr, p lepak kat demo..tgok bola..mkn kentang goreng lar..even xde motif pon, kuar jgak..haha..jiwa remaja..jiwa memberontak..sepanjang tempoh ‘evacuation’ budak2 form laen, ade 3 peringkat kesedihan yg berlaku..first, mase budak2 laen da abis skul..(fhm2 lar ak nie, ade sumone, adik angkat jer)time last jumpe sblom dye balik.huhu..dye x tgok pon ak time kitorg jumpe 2..dye bg surat kat ak, dua keping, suro ak bace lpas dpt mesej dye ble dye smpai umah..kitorg jumpe skejap jer..ble ak balik dorm, dpt msj dye, dye suro ak start bace..ak bace r..lam surat 2, dye ckp dye xley tgok coz mate dye bengkak, coz xhenti2 nangis..ak bace da whole letter, haha, bley tahan sedih r dye tulis 2..sdih gak r..haha..stop r psl nie..hehe..bkn nk public tp nk share ngan korg r citer ak nie..atas korg r nk ckp pe..yg penting ak da share..second, mase calon2 yg x amek est, balik..mase nie, ak start wonder, knp lar, ak rase cm nk sebak jer..diorg nk balik umah, bkn nk mati..tp mase 2, ak start rase weird..cm pe ntah..nk nangis coz, ak pkir, ble lar nk jumpe ngan diorg lg..huhu..start dari itu lar, ak mulai sedar yg ak nie, cm relax jer, tp dlm ati ak nie, ak rase cam betapa ak, syg nyer kwn2 smpai xmahu diorg balik..huhu..baru ak sedar yg ak nie, syg sgt kat org yg bernama ‘kawan’..huhu..ak juz lambai2 jer mase 2..dlm kesedihan 2, terselit jgak mende klakar psl burger..tp ak mls r nk citer, coz nie sperti penghinaan plak..haha..okay, da third, mase set bio da abis paper..mase nie, ak rase sdih r..huhu..nk tinggalkan bezfren ak..hm..hehe, tmbh satu ag, yg last skali, mase abis paper LK..b4 that, haha, rase klakar gak ble teringat mase last paper of the exam(LK,TK), ak masuk dewan ngan kasut sukan, bkn kulit.haha..first time lam sejarah, ak amek exam ngan kasut sukan..bwat kes 2..hehe..kalu x silap ak r, ade yg amek exam ngan pakai seluar jeans..haha..tp ak ingt sape..

yg paling bahagia skali, mase ketua pengawas spm, ckp, ‘mase menjawab sudah tamat, anda diminta memeriksa dan meletakkan buku jawapan ke bahagian tepi meja anda’..mase 2, ak dgr laungan merdeka!merdeka!merdeka! yg bergema lam ati ak..haha..tp, Allah Maha Adil..the time we start happiness will be the moment we face the sadness..mase nie lar, bermula, kesedihan..kesedihan..kesedihan..bermulanya episod baru..masing2 akn mula bawak haluan sendiri.. ak masih ingt, time kte keluar dewan, masing2 pakat nk julang ‘ckgu kamang’ tp x jd coz terlalu hepy n lupe plan 2..ak masih ingt time 2, kamang sorg jer yg ade..ak jumpe ngan ckgu kamang, skali ngan kimi,gbom,boyot,izat..ak ckp ak mintak maaf kalu ak ade silap wat apa2 ke..nano mase dlm kelas dye ke..ak jgak ade mintak maaf coz lam paper LK, ade satu soalan yg ak xley jwb..yg additional view..(korg yg bio tahu ke,huh??)hehe..ak slm ngan dye, pelok dye..dye ckp, xpe, awk da usaha..mase 2 r, ak jd sedih..huhu..ak pkir, alangkah bagusnyer kalu ak dpt ckgu mcm dye time u nanti..huhu..nampak ganaz, tp jiwa dye, lembut..lembut lg dari fizikal syahir(maaf ye syahir, xde bende laen da nkcompared,hehe)..ak masih ingt lg time dye start ajar ak mase f1, mcm ninja..haha..sape2 1E 2004, tahu r citer nie..(mls r nk citer lebih2)…

sepanjang 2004-2008, bnyk betol mende yg kte xley lupe erkk..kat primary, 6 tahun, kat secondary 5 tahun, tp kte lbey prefer yg secondary erk..coz, mase nie lar, kte tahu, ape 2 jiwa muda, txxxx lar(ingtkan berus gigi mase f1 dlu),jiwang lar,makwe pakwe,dating,mkn suap lar(habil), tdow overdose r(haidar),confident r(donat),wiring elektrik r,tagap enset r,fly r,mkn kat demo r,mandi pantai,intai syukpok mengail ikan,mandi kolah,futsal belakang blok,bakar loker (to’cha mase form 2),maen pistol manik (ak n to’cha mase form 1), ponteng usrah dengan alasan ade kelas tambahan(mase f2 2c), kacau japanese caravan,histeria,sambut bezday lam kolam hijau,bekerjasama ‘melapah” donat masuk kolam hijau,tagap fly, reka name baru(butip,syukpok),lawan fifa,mak cik jual air kat kantin, abg we,tagap bukak pose kat demo,gusti lam dorm, pow jersi lam bilik dobi, keluar ke hospital semata2 nk mkn kuih(dzakwan,burger),cara-cara nk baham nipon,maen gitar lam stor tpi 4b2,blajar ngate org,tempah nasi ngan demo,jd penarik teh tarik mase lakonan MiSRA(azizul),bwat ‘world cup’ laen blakang blok mase worldcup2006, isytihar perang ngan form3 mase hari kedua spm,tagap ade buku lam tandas dewan mase spm,gadoh laki puan mase form3(2006),syamsul nangis mase perjumpaan blok(boys),gbom cramps mase hksbp,ngate bokem,rampasan kuasa (burger jd kp slame sebulan,habil S/U),jd seekers kat campsite (adamy,to’cha),peristiwa dugaan persahabatan(unknown),syahreen jd mayat mase PCI,kne timbang angin mase f1(tdow sbb bace al-Mathurat pg jumaat),sir pijal bwat hal lam surao(selalu mention name habil,burger,hakimi),BTN lar(allahyarham pak majid),khatib masjid sura, bnyk ag r…>>>>semuanyer kenangan…

(habil sambung balik)…

begitulah 10% drpd coretan kenangan indah kite di smsd yang mampu midaiq coretkan,begitu juge aku(habil,paver of destruction).kalau lah saye diberi peluang untuk mencoretkan semuanya di dalam kertas,maka dunia akan menghadapi kepupusan populasi pokok pembuat kertas… terlalu banyak,dan andailah diberi kesempatan untuk saye berjumpa anda semua… sy xkan hilang ketagihan terhadap mase itu…

namun itu semue hanya kenangan yang xkan kembali lagi..SY RINDUKAN ALAM PERSEKOLAH..andainye diberi peluang untuk sy
kembali ke zaman itu.. xkan sy keluar dr zaman itu.. ape2 pun truskan perjuangan anda shbt2,andai perjuangan sy sudah
tempang..sy akan bangga melihat kamu berjaya,berdiri same tinggi,duduk same rendah dgn name2 robert kuok,tan sri teh hong
piow,ananda krishnan,mokhtar albukhari.. sampai di sini dulu mampu sy coret buat kali nie…SAYA RINDUKAN KENANGAN
DAHULU!!!PROACTIVE,STEP TO GLORY………..EVERYNITE IS A SATURDAY NITEI!!!!!!!

(BACELAH CORETAN INI BERSENDIRIAN DIIRINGI LAGU GRADUATION(FRENZ 4EVER)-VITAMIN C)(sy sertakan lagu tersebut)
BY:PAVER OF DESTRUCTION-IN SAD EMOTION

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we’re gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same

But when we leave this year we won’t be coming back
No more hanging out cause we’re on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don’t have another day

Cause we’re moving on and we can’t slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn’t know much of love
But it came too soon

And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone with me
We’d get so excited, we’d get so scared
Laughing at our selves thinking life’s not fair
And this is how it feels

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule

Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can we ever find a job that won’t interfere with a tan?
I keep, I keep thinking that it’s not goodbye
Keep on thinking it’s a time to fly
And this is how it feels

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

La, la, la, la…
Yeah, yeah, yeah
La, la, la, la…
We will still be friends forever

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it’s like we’re women and men

Will the past be a shadow that will follow us around?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, I keep thinking that it’s not goodbye
Keep on thinking it’s a time to fly

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever

As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever




Sunday, June 14, 2009

NEW RESOLUTION



~Stop smoking.

~Stop staying late at night.

~Stop playing around too much in life.

~Stop putting high expectations on things that can't be expected.

~Stop thinking about problems too much.

~Stop saying bad things about people.(no matter how bad they are).

~Stop my constant complaints on almost everything in this world. (deal with them ok?).

~Stop making my mom upset.

~Stop saying something stupid like 'I love you'.

~Stop taking things for granted.

~Stop being my old, useless self and try to be someone better.


-------------------------------------------------------------------------



~Start focusing on my dreams. (i'll soar high in sky one day, yes I WILL!!).

~Start paying attention to little things that people do for me. It's the little things that make the differences.

~Start my days early. By 6.30, i'll be booted and suited to face the day.

~Start pumping those irons back. I know, rebuilding my six packs, chest and shoulders ain't gonna be easy.

~Start regaining my stamina.

~Start looking positively on every single thing that happens.

~Start smiling to everyone. I might as well make someone's day.

~Start being more courteous and polite. Because everything happens for a reason.

~Start dealing problems with patience. Everywhere around this world, there are people who are facing a lot more serious problems than you are.


~Start enjoying life just the way it was meant to be.


~Most importantly, start talking to God more often. Coz with each second, our death is getting nearer.




Please help me in whatever ways you guys can so that I can be a more useful person for our people, the country and our religion.




The New Resolution starts...NOW. Pray for me guys.



2 jerr.SALAM.

Saturday, June 13, 2009

Hmm...

KENAPA LELAKI BENCI PEREMPUAN???!

BUSY BODY - Wah..Ini yang paling dibenci.. Semua benda dia nak tau.. Segala tindakan kau dia akan perhati.. Sampaikan tido pakai ubat nyamuk apa pon dia nak runsing.. Apekeheynyer..

KUAT CEMBURU - Ini agak lemah sket.. Kau kena selalu berjaga2 bila bersama si dia.. Terpaksa mengawal semua tingkah laku.. Sampaikan kau naik muak dengan kecemburuan dia itu..

KUAT MERAJUK - Adik kepada perangai di atas ni.. Memanglah merajuk tu suatu yang sweet kata orang.. Saat dipujuk itulah yang sering menjadi kenangan indah untuk kau.. Tapi kalau selalu, tak ke menyampah?

MERAGUI CINTAMU - Setiap hari mengajukan soalan yang sama “betulke kau cintakan aku?” “apa bukti kau cintakan aku”.. Wajibkah cinta untuk ditayang? Terbuktikah cinta dengan luaran?

BERLAINAN MINAT - Memang agak payah menghadapi situasi ini.. Andainya kau suka tengok bola, dia pula suka tengok wayang.. Tak ker runsing memikirkan jalan terbaik.. Lainlah si dia suka tengok muka mamak, takde la dia bosan bila kau tengok bola..

MENCARI KESEMPURNAAN - Bukankah ini dah menjadi beban untuk kau… Sentiasa berusaha untuk mencapai seperti yang si dia inginkan.. Ahh.. Persetankan semua itu.. Buat cara kau.. Itu yang terbaik..

TAK MAKAN SAMAN - Semalam kau dah tegur dia, tapi hari ni si dia tetap berdegil.. Apa tak reti bahasa ke? Takkan bila dah pedas baru sibuk nak mencari sirap..

KAKI KONDEM - Selalu sangat si dia mengkritik kau.. Semua rasa tidak bez bagi dia.. Senang kata lain, si dia perasan bagus.. Ahh.. Lantakla.. Janji kau suka..






KENAPA PEREMPUAN BENCI LELAKI???!

PENIPU - Dah tentu la para hawa nie tak suka akan penipu.. Itu dah kompem.. Siapa yang nak ada pasangan yang menipu kan..

TERLALU MENGAMBIL BERAT - Adeh.. Jangan poyo sangat.. Si dia pon tau menjaga diri.. Nanti si dia ingat kau terlalu mengongkong dia pulak.. Perbataskan kerisauan kau tu.. Dia pon dah besar panjang..

KAU PEROKOK - Mesti dia akan cakap bila ditanya “i tak kesah, tapi kalau boleh berenti la.. kan tak elok ntuk kesihatan” Itu maknanya dia tak suka la.. Berhentilah kalau boleh.. Dia pon mesti ada terpikir dengan kesihatan anak2 nanti bila berkeluarga..

TIDAK LUPAKAN CINTA LAMA - Tak habis2 kau cerita kisah kau ngan awek lama kau.. Pas tu kau banding2kan pulak.. Marah la dia beb.. Simpan @ buang memori lama tu.. Jangan sesekali ceritakan depan dia.. Nanti dia ingat kau masih belum mencintai dia lagi..

TIDAK SOLEH - Bukan la si dia nak kau tu sampai jadi imam, tapi cukuplah kau punya ilmu asas dalam agama.. Tidaklah dia risau bila mendirikan rumahtangga nanti.. Sama2 membimbing.. Jika dia salah kau boleh tegur dan begitulah sebaliknya..

SENSITIF - Adui.. Jantan beb!! Pebarang sensitif nie.. Takkan nak si dia pujuk kau pulak.. Tunjukkan kejantananmu itu.. Walaupun benar kau bengang, direct cakap kat dia.. Dia pon akan suka dengan kejujuran kau itu..

TAK SERIUS - Tunjukkan kesungguhan kau.. Nanti dia ingat kau main2 dalam bercinta…Cukuplah katakan sayang sebelum kau tidur.. [call jer bg yg belum kawen]

KAU PERALATKAN DIA - Kau bercinta ngan dia sebab dia cantik, kau bangga.. Dia banyak duit, kau boleh cukur.. Yang paling sadis bila kau bercinta ngan dia sebab kau bosan!! Kau takde cinta tapi hanya ada dia yang nak bercinta dengan kau.. Tapi kau tak ikhlas.. Jangan mainkan perasaan perempuan..


Aku amek kat cni. Untuk aku sendiri, dan kita semua renung2kan.



2 jerr.SALAM.

Wednesday, June 10, 2009

Of Bunga Telur, Modern Minds, Girls, and Turnstyles

Hari Jumaat lepas off to Selangor, umh kakak aku kat Seri Kembangan..mak aku ajak tgk org kawen, yakni anak kepada mak sepupu mak aku (betul ker ni?) kat Kelab Golf apekebendantah kat Damansara..malas nak citer panjang, korg tgk jer laa pics2 kat bwh ni..tp yg pasti, aku pun nak kawen grand gni gak one day..xpun grand lg dr niy.. hahahaha!!! Pastu mak aku blk Kemaman..kbetulan saudara Burger ngn saudara Adlan serta saudara Nopa (adik sdare Adlan) nak dtg KL, so aku lepak cni dlu..mula2 aku ikut abg ipar aku g tgk tempat keje die kat Kem Kementah, Keramat..best gak dowh tgk askor2 wt keje..dhla rmai askor yg friendly..nyesal x mtak UPNM..keh3..pastu aku helo saudara Syidan yg kbetulan mmg slalu simpan moto kat umh mak sdare die kat Keramat tu kalo nak g jln2..lepak ngn die dlu kejap smbil me-reka2 lawak bodoh yg ntahpape sperti yg kami slalu buat di asrama dulu (rindunya!!).. Sambil2 lepak di McD midvalley, dtg la saudara Burger, saudara Adlan, saudara Nopa seperti yg dijanjikan..bermula laa episod perjalanan kami..malas nak citer satu2 daa..ape yg aku nak highlightkan kat cni, kitorg smpat g Petaling Jaya lwt saudara Abg We dan saudara Madi di CFS IIUM..mmg best..mmg lwk..blajo molek blake deh!!! Satu lagi, kepada saudara Burger, aku xnak tlibat dlm hal rebut-merebut awek ni..lgpun aku dah ade awek daa..wt mase niy, awek Klate tu sorg jer dlm kpale aku niy ok?? Awek 'P/S' tu kalo ko nak, ko ngorat r..aku xnak pun..die yg nak kat aku (koya)..hek3!!! aku tpakse tolak laa sbb aku dah ade sumone..nak wt cmne lg kan?? Aku yakin, ko bleh bhagiakan awek 'P/S' tu..kah3!!! Tp ko kene igt, bapak die GARAAANGG!!! hak3!!! X lupa, thanx to Abg Paja (abg kepada Nopa) , ahli bomba sporting yg klako sbb bg kami lepak kat umh beliau 2-3 hari..beres!!!


video
Pengantin naik tangga.



Mufti mane ntah duk menepung tawar.


Malu nak g depan sket. Yg amek gmbar kat depan ni sume geng2 kamera DSLR. Aku pkai nset jer.


Dalam xder isi pun. Kalo ade gula2 xper gak.


Pengantin kedua mlm tu. haha.


YB Ikhwan dan mak aku.



Mak aku bersalaman ngn pengantin.


Tempat keje abg ipar aku. Bilik VIP. Nak check gigi pun tgk TV Plasma?? Membazir duit rakyat or x? Korg decide laa sniri.


Cover album K.A.M.I. (Saudara Syidan amek gmbor niy). Cigar tu aku tlg pegang jer. X isap pun. Caye x??


Pics ngn mmber2 aku mmg aku x smpat nak amek sbb bz sgt smbang2 n wt lwk bodo. So, pic kat atas ni jer laa yg ader pun. Mase g melawat saudara Abg We ngn saudara Madi pun aku x igt nak amek. Xper, still got next time.



2 jerr.SALAM.

Thursday, June 4, 2009

Yg ni Mmg Lawak. hahahaha!!!

Seorang Managing Director memberi arahan kepada General Manager nya...

Besok akan ada gerhana matahari penuh pada jam sembilan pagi. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari. Untuk menyambut dan melihat peristiwa ini, seluruh pekerja diminta untuk berkumpul di padang dengan berpakaian kemas.. Saya akan menjelaskan fenomena alam ini kepada mereka. Jika esok hujan.. dan kita tidak boleh melihatnya dengan jelas.. kita akan berkumpul di kantin saja.

Lalu General Manager itu menyampaikan arahan bos nya kepada Ketua Jabatan..

Ini adalah arahan Managing Director.. esok pada jam sembilan pagi akan ada gerhana matahari penuh.. Jika esok hujan.. kita tidak boleh berkumpul di padang untuk melihatnya dengan berpakaian kemas.. Dengan demikian, peristiwa gerhana matahari ini akan dijelaskan oleh Managing Director di kantin sahaja. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari.

Dan Ketua jabatan pula menyampaikan pada ketua seksyen..

Ini adalah arahan dari Managing Director.. esok kita akan mengikuti peristiwa gerhana matahari di kantin pada jam sembilan pagi dengan berpakaian kemas.. Managing Director akan menjelaskan apakah esok akan hujan atau tidak. Ini adalah kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari.

Seterusnya Ketua seksyen pula menyampaikan amanat tadi kepada penyelia..

Jika esok turun hujan di kantin.. kejadian yang tak boleh kita lihat setiap hari, Managing Director, dengan berpakaian kemas akan gerhana pada jam sembilan pagi.

Akhir sekali penyelia menyampaikan arahan tersebut kepada para pekerjanya..

Esok pagi.. pada jam sembilan.. Managing Director akan gerhana.. Sayang sekali, kita tidak boleh melihatnya setiap hari.





kah3!!.SALAM. Amek kat blog ni gak.

Sape Paham?? Kah3!!! 18+ only..

Didalam satu bas diwaktu petang semasa ramai orang berebut-berebut untuk pulang ke rumah terdapat seorang gadis yang keadaanya agak resah sedang duduk berdepan dengan seorang lelaki jawa yang sedang berdiri berhimpit-himpit dengan penumpang yang lain. Memang kebiasaannya diwaktu begini jalankan jem. Jadi bas tu tak dapat le bergerak dengan sempurna.Gadis yang resah tu rupanya ..nak terkencing. Tetapi dia tak dapat turun sebab orang ramai dan bas tidak berhenti rumahnya pun jauh lagi. Tahan punya tahan last-last terkencing le sikit. Bila dia perasan dia pun buat-buat le buka handbag dan cuba mencari sesuatu .Tanpa disedari Jawa didepannya dah perhatikan dia dengan agak lama juga.Nak jadi cerita orang yang duduk sebelah gadis tersebut pun bangun sebab dah sampai. Jadi gadis tersebut pun alih le ke tempat tersebut kerana sit dia dah basah. Jadi Jawa ni pun nak duduk le. Bila dia tengok basah dia tanye kat gadis tersebut."Aduh bu..ngapa tempat ni basah ya"...Jawab gadis tersebut "Ohh... tadi botol minyak wangi saya tertumpah.Saya cari tutupnya tapi tak jumpa. Dalam beg tangan pun tidak ada".Jadi Jawa tu pun keluarkan le sapu tangannya dan lap sebelum duduk.Setelah duduk dia pun cium le sapu tangan tersebut untuk menghidu wangiannya.Bau-bau punya baru le jawa tu tau rupanya air kencing sambil tersenyum jawa tu jawab.."Lo...Kalau minyak wangi jenama ini..Kalau mau, saya ada penutupnya."


Lawak ni aku amek kat cni.
2 jerr.Saje nak kongsi.Kpd yg paham tu simpan sorg2 lah ye..haha..
.SALAM.

Sajak - Cinta Nafsu

Tergodakah kamu pada senyumannya?
Ya.


Tertawankah hatimu mendengar suaranya?
Ya.


Terpesonakah kamu dengan tingkah lakunya?
Ya.


Lemahkah jiwamu dengan sentuhannya?
Ya.


Maka dari itu kesimpulannya cintamu berteraskan nafsu.
Tidak.


Benar?
Ya.


Andai diberi peluang, hari ini juga
Mahukah kamu mengikat janji
Dan hidup bersamanya?

Mahu.


Nah, lihatlah sendiri. Cinta kamu terdorong oleh nafsu.

Tidak.


Mengapa begitu? Jelaskan pandanganmu.


Kerana soalan ini sukar. Perlu kubuktikan bukan hanya dengan kata-kata.
Malah memerlukan masa.


Masa yang bagaimana?
1 minit? 30 minit? 2 jam?



Tidak, tidak sama sekali. Malah bukan sehari dua.
Tetapi seumur hidupku.
Untuk kubuktikan cinta padanya
Hanyalah satu.



Kalau begitu jawapanmu,
Kerahlah cinta itu ke akhir nafasmu.