Sunday, May 31, 2009

Sajak Untuk Aku

Malam ini kosong...
Sekosong pandanganku pada sang bulan...
Selalu cuba kugenggam bulan itu...
Namun x pernah kesampaian...
Mungkin, hanya dalam angan-angan...

Tertitik-titik air langit menyapaku tiba-tiba...
Duhai malam, seperti aku, menangiskah kamu?
Berdukakah?
Kenapa?
Kau simpati sama aku ya?
Jangan begitu...
Aku memang begini...
Memang aku suka menjengukmu waktu begini...
Kerana, di dada kamu ada bintang-bintang...
Indah sekali wahai malamku...
Mengertikah kamu?
Rinduku ini pada dia amat hebat sekali...
Sampai kadang-kadang aku percaya...
Roh yang sudah tiada itu, kan menjadi bintang kata orang...
Aaah, mengarutlah itu semua...
Tak mungkin kan menjadi bintang...
Ilmiahnya, bintang itu seperti matahari...
Gas yang bermacam-macam jenis...
Gila, masakan roh itu datangnya dari gas...
Tidak, takkan aku percaya...
Namun, tetap kutatap bintang nan indah itu...
Harapannya walau sedikit, rinduku kan hilang...
Tetap tak berkurang...


Yang aku tahu...
Dia dalam perjalanan ke syurga...
Suatu masa, rinduku hanya kan terubat di sana juga...


"Sudahlah...
Lihatlah masa depanmu wahai anakku...
Andai ditakdirkan kau menjadi seorang ayah juga,
Jadilah ayah yang terbaik buat anak-anakmu..."

Friday, May 29, 2009

Tahun Ni

MU kalah UEFA.. Detroit Pistons plak truk giler main season ni..ape nak jadi ni?? Sumer mnda yg aku minat sumer x jadi.. F1 plak, Ferrari dah x conquer mcm dlu2 zaman Michael Schumacher.. Ape nak jadi laa.. hmm,ape2 pun aku nak ckap psal aku rindu team Pistons mase zaman kegemilangan Billups.. tambah plak ngn Ben Wallace, fuhh!!!! Mmg unstoppable laa time tu..kipas-susah-mati basketball mesti tw ape yg aku mntion ni kan..sweet moment Pistons mase taun 2004 tu mmg aku xleh lupa.. mase tu maen sume jadi.. Tayshaun Prince, Rasheed ngn Ben, Rip Hamilton, Chauncey Billups.. my dream team..mmg benar2 wt aku minat terus ngn sukan basketball ni..smpai shooting aku pun aku berusaha tiru 100% mcm Mr. Big Shot tu..haha..fans basket tw laa ni.. Skarang, aku rindu giler nak tgk Pistons jadi champion balik.. A.I., ko rase ko bleh tlg team ni x?? haha..Jangan pindah plak pasni..ko dah kene trade ngn Billups, ko stay sini n sekurg2nya tlg Pistons bwk balik piala cm Billups wt dlu.. aku minat Iverson tapi cm x brape nak jadi jer ngn playing style Pistons ni..Rasheed Wallace, Prince, Hamilton pun dah makin tua skarang..Wallace pun cm dah xnak main dah..diorg laa ayam2 lame yg masih setia ngn Pistons ni.. huk3.. sdeyh aku.. Team yg aku minat sedang mengalami zaman kejatuhan yg amat teruk..







2 jerr.SALAM.

Thursday, May 28, 2009

MU KALAH???

X mungkin!!!!! ARRRGGHHH!!!! Haters, before you talk, please shut up now!!!

ADA SATU CERITA

Depan kawasan perumahan aku niy ade satu kawasan kedai..kire mcm satu row kedai laa.. sape2 duk Kemaman specifically area Geliga ni mesti tw kawasan ni..dlam byk2 kedai tu, ade laa satu kedai runcit..ape yg spesel psal kedai runcit ni adalah sumthin happen kat kedai runcit ni yg aku xkan lupa sampai bile2.. cite ni berlaku dlm latar masa yg agak lama dan berlanjutan.. First skali mase aku form 4.. Aku skolah asrama penuh so aku jrg2 laa balik umh..kalo ade cuti pun aku jrg balik sbb dlu mesti ade training @ tournament basketball mase cuti.. So kalo ade kesempatan balik umh, aku mesti g kedai runcit ni..x kire r beli ape pun..kalo xder keje, ade jer aku tanye mak aku nak beli ape2 x..nak tw sbb nya knape aku ske g kedai ni?? Sbb mase tu kedai ni spesel bg aku.. Ade sorg awek yg cun keje kat cni.. hehehe.. tp jgn slh phm plak..aku just nak citer kat cni yg betapa friendship itu bleh berlaku tanpa kepentingan ape2 pun..cukup sekadar hati yg ikhlas untuk berkawan.. So, budak pmpuan ni mmg blh tahan r tahap ke'cun'nannya tu..mmg comey r.. Mula2 aku nmpak die aku x tw pun yg die keje kat situ..igt die pun dtg membeli gak.. Pastu keesokan harinya dari hari first aku nmpak die tu, kebetulan mmg aku nak beli barang kat situ..tgk2, die ade lg.. Pastu kitorg pun stat laa bertegur sapa antara satu sama lain.. Aku dpt tw yg die duk kat kwasan perumhan tepi tu jer.. Tapi aku x pnah tanya nama or nombor tepon die.. Aku xnak die pndang serong.. Bese r kan, kalo budak laki mintak nombor tu mesti nak ngorat punye..so, dlam satu tempoh yg panjang, aku masih x tw lg name budak tu ape..die pun x pernah nak tanya nama aku.. bese nya, aku akan buat2 beli barang kalo nak sembang ngn die.. Biar barang tu aku x perlukan pun.. haha.. Yg aku tw, budak pmpuan tu same umor ngn aku.. Skolah pun aku x tanye die skolah mane..huhu..ntah pape btol laa.. So kitorg cmtu r..every time kalo aku lalu depan kedai tu jer, mesti die x pnah lokek dgn senyuman manis menawan kalbu die tu.. Kalo aku g beli brg mesti die tanye, 'Sihat hari ni?' 'Sikit jer beli brg?' 'Cuti ker?' soalan2 yg x penting dan sekadar utk membuka topik perbualan.. Kisah ni berlarutan smpai laa aku habis SPM hari tu..dlm pertengahan bulan 3 cmtu, aku g r kedai tu..cm bese r, juz nak tgk bdk pmpuan ni ade ke x lagi..tp hari tu, aku igt lagi..die masam muka jerr bile tgk aku.. X cm bese, die slalu senyum..so aku pun wt x tw jer laa..esoknya, aku dtg lagi..aku cuba approach die n try to ajak die sembang2..last2 die bukak cerita..dlm minggu tu jugak, die nak pindah.. so x byk mase dah utk aku smbang2 ngn die..mase die ckap die nak pindah tu, aku pun joking laa ngn die ckp aku nak pindah gak..sbenanya, aku x tw nak feeling ape mase tu..sdeyh tu ade gak laa tp mase tu, aku duk piker die ni bukan awek aku pun..wtpe aku nak sedih kan?? so aku juz mcm xde feeling lgsung r ngn brite die nak pindah tu..nak pindah? pindah laa..juz mcm tu jer.. Mase tu, aku bleh nmpak raut kesedihan kat muka die..tp sbg seorg lelaki yg masih lagi di tahap loser masa tu, aku wt2 x paham perasaan seorg kawan..aku blah dari kedai tu x ckap ape2 pun.. Sejak dari tu, aku x nmpak dah muka awek tu kat kedai tu..mmg die betol2 pindah laa.. Smpai sekarang aku nyesal sbb hari tu aku mungkin dah dpt tw ape name die..at least mintak nombor tepon pun jadi laa..tp satu hari nanti, aku pasti yg aku akan jumpa die blk.. Sbb persahabatan kami ni terjalin mmg atas dasar hati yg ikhlas.. Tanpa perlu tw name die pun, aku blh tw yg hari2 die cmner..sihat ke x, ade msalah ke, ape ker.. Murni, ikhlas, sejati.. Unconditional friendship..semoga awak bahagia dalam apa jua yg awak lakukan.. huhu, mcm laa die baca blog aku niy..





2 jerr.SALAM.

Monday, May 25, 2009

AKU PUN NAK UPDATE GAK

Sperti biasa, xder idea..so, aku nak amek kesempatan aku ade blog ni untuk aku ucapkan selamat maju jaya kpd rakan2/pembaca blog aku yg sedang/menunggu tawaran smbung blaja tu.. x lupa juga kepada rakan2 yg berjaya dapat tajaan ke oversea, seribu tahniah aku ucapkan..blaja elok2, dan jaga diri baik2..juga kepada rakan2 bekas pelajar SM Sains Dungun, blaja rajin2 oke.. kalo korg nak wt reunion dlm mase terdekat ni hello2 laa aku ye..aku free lg smpi 12 July niy..hahaha.. nway, lagu avenged sevenfold kat playlist tu aku dah tukar..someone requested me to do so..she said the songs were too loud and hard, thus making my blog less appealing to her..nah, aku dah tukar lagu.. Che'Nelle feat. Colby O'Donis gitu..kalo lagu ni pun ko kate bising gak x tw laa..






2 jerr kot.SALAM.

Thursday, May 21, 2009

XDER APE PUN SBENANYA

Tadi aku g CP..pastu aku g kasut you abg aku beli sliper..pastu g kedai mkn kat tepi Casa Limbong..abg aku makan, aku ngn mak aku tapau..pastu balik umh..mak aku sowh buang smpah.. so aku g laa buang sampah..pastu dah malam aku bukak blog..pastu aku piker2 nak gak tulis post baru tp xder idea..last2 aku tulis gni:

Tadi aku g CP..pastu aku g kasut you abg aku beli sliper..pastu g kedai mkn kat tepi Casa Limbong..abg aku makan, aku ngn mak aku tapau..pastu balik umh..mak aku sowh buang smpah.. so aku g laa buang sampah..pastu dah malam aku bukak blog..pastu aku piker2 nak gak tulis post baru tp xder idea..


Haha..x psal2 aku tulis balik exactly mnda same..siyes xder idea weyh..





2 jerr.SALAM.

Wednesday, May 20, 2009

GEMBIRANYA!!!!

Tipu jer..xder laa gembira sgt..im not well yet..still having fever.. But im kinda happy coz now, im starting to see things done slowly one by one..yeah, there are still a lot of things to do.. LOTS AND LOTS OF THINGS.. at times, i do feel like crying..but i cant.. just simply cant..coz i know im a tough guy really..this small heart inside me, holds up a huge ambition, desire, passion and spirit.. once i thought of givin up..then i realise, givin up is not an option..givin up is just the stairway to hell.. instead, i tried again and again..though my vision kept blurring and my body kept weakening, i pushed myself harder..coz i know, one day, when i look back to the paths that i've taken, i can only smile..along with people i love, my mother, my family, my special one and my friends.. and one day, i can leave this fable world with no regrets at all, and i'll see him, smiling again..miss u a lot dad..

Tuesday, May 19, 2009

MANGKUK BETUL LAA

X sangke rupa2nya post aku sbelum ni adalah petanda aku nak demam..masuk hari ni dah empat hari dah aku demam..adeyh, bleh tahan gak demam aku niy walau aku pretend semampu yg mungkin konon2 nya aku x demam..hari ni saudara Qamarul ajak aku lwn team Petronas kat Kerteh tp aku tpakse tolak memandangkan suhu badan masih di paras tinggi..sory laa wahai Qamarul dan rakan2 sperjuanganku di Kemaman Malays Basketball..hak3.. Anyway, kate org penyakit itu penghapus dosa..maybe da byk dosa aku wt kot..sbb tu dpt demam tiba2 niy.. Tp kan, aku suspek satu perkara yg mnyebabkan aku demam niy.. AYAM KFC.. ye, ayam KFC original recipe..aku igt lagi mlm 4 hari lepas aku beli ayam KFC ngn abg aku wt blk mkn kat umh.. Slalu kitorg beli hot & spicy tapi mlangnya mlm tu tinggal original recipe jer..so aku pun rase blh laa gak kalo nak membaham ayam original recipe pun sbb dah lame x membaham ayam yg sedemikian.. hak3..bangun tido jer pagi keesokannya tu, trus demam..adeyh..poning kpalo den yg amat sgt tw..haha..x guna punya ayam..dah la ade komplot ngn Israel, msak ayam bagi org pening n demam plak..huhu..nak wt cmner kan..tapi xper, setelah tiga hari demam, pagi tadi aku dpt berita gembira..first skali aku g wt lsen P keter aku kat JPJ..then second one, pagi tadi jugak, aku dapat offer letter Unikl Miat yg aku g interview hari tu..hak3!!! YAHOOO!!!!! Penantian yg berbaloi!!!! keh3..




2 jerr.SALAM.

Friday, May 15, 2009

SEKARANG

JIWA AKU.


.geram.kacau.harubiru.tenat.annoyed.rezab.sakit.duka.
.xlehdukdiam.benci.
.pusing.pening.lemah.helpless.kritikal.koma.blur.confused.
.KECEWA.





.konklusinya, begitu indah menjadi seorang manusia.








.SALAM.

Thursday, May 14, 2009

RINDU

Budak comel ni skrg tgah study kat kolej matrik..same ngn kolej matrik yg aku dpt..tp aku x g sane sbb aku ade cita2 sndiri..x salah kan?? Lagipun aku x minat nak kejar ijazah sgt n cita2 aku pun x tinggi mane..aku nak aku keje nanti minimum gaji aku RM 12k jer sebulan..x tinggi laa tu kan?? haha.. Anyway, aku rindu sgt same die..makan x basah, tido x kenyang, mandi x lena..normal laa tu.. mane ade org lena kalo mandi..hak3..


Rindu mcm mane xyah nak citer laa..meroyan aku tiap2 hari..huhu..








2 jerr.SALAM.

edit: ni post lame. skrg ni awek ni dah xde. haha. aku xnak delete post ni sbb biar laa mnda ni jadi kenangan manis buat aku. yela, mmg la break tu pahit tapi at least dia dah warna kan idup aku n bagi kenangan yg xkan aku lupa smpai2 bile2. hehe. utk orang yg berkaitan dlm post ni, semoga awak berjaya dlam apa jua yg awak lakukan. haha. thanks for the memories alrite! =)

Wednesday, May 13, 2009

Test JPJ

Aku terkilan laa sket sbb aku org pertama yg buat bukit ngn parking..Tp aku jugak terpaksa menjadi antara org yg last2 test jalan raya..patutnya giliran aku bleh wt test jalan raya dlm pkul 11 lebih gitu r..bile dah smpai giliran aku n aku bagi kertas merah kat pegawai JPJ tu, die suruh aku masuk tunggu kat dalam balik..pastu aku nmpak ade pmpuan yg naik kete yg spatutnya aku test tu..mmg nak marah giler r time tu..nasib baek aku cool jer..kene goda ke ape JPJ niy?? haha.. nasib baik Kak Fira a.k.a. kerani yg jage budak2 test tu sedapkan hati aku..katanya, JPJ ni sgaje bagi budak2 pmpuan dlu test n bdk2 laki akhir2 sket sbb bila dah ptg sket, die akan sruh bdk2 laki bawak laju2 utk cpt habiskan kerja die..nak sruh bdk2 pmpuan bwk laju JPJ tu x yakin katenya.. hahaha..kaum hawa, lemah sgtkah kamu?? hmm..ape laa JPJ tu..bdk pmpuan pun bleh bwk laju ape..ikut giliran laa..mak aku pun bwk purata 300 km/h tw kalo balik kampung..hek3.. Ape2 pun, nasib baik JPJ tu igt muka aku n die tw aku marah..pukul 2 lebih baru aku dpt test bos!! sape x mrh kan?? so, aku lulus dgn cemerlang laa pastu..keh3.. penantian yg berbaloi..










2 jerr.SALAM.

Monday, May 11, 2009

Impian Anak Muda

Aku g Dungun 2 hari lepas (hari Sabtu)..mengejut gak r aku g sbb nak tgk mmber aku saudara Adiey sebelum die daftar matrik esok (Isnin). Plan asal aku nak balik hari Sabtu tu jgak tp xder bas.. So aku terpaksa stay kat rumah saudara Adlan dlu sehari (nasib baik parents beliau xder)..
Mmg agak sedeyh r mase saudara Adiey nak blk rmh sbelom btolak tu (kitorg lepak rmh Adlan pagi sbelom saudara Adiey g)..Saudara Adiey dpt Kolej Matrikulasi Perak so die btolak awal sket n stay kat KL dlu shopping2 sbelum hari pendaftaran esok..so, saudara Adiey kalo kolej mu ade wifi jgn lupe r buke blog aku niy..haha..aku nak ucap kat mu semoga berjaya n study molek.. Aku yakin mu blh wt punye..wlaupun mu msuk SMSD mase form 4, aku rase mcm dh lame sgt kenal mu.. Perangai mu pun aku dh masak dh..mungkin sbb mase awal2 mu mari tu, kite lompat pagor same2 mmbuatkan kite jd rapat..haha..aku igt lg slipar mu hilang mase kne kejor ngn warden tu.. hak3!!! Anyway, kpd kawan2 lain, semoga berjaya juga aku ucapkan..aku yakin kenangan kite semua di SMSD byk mengajar kite supaya lebih matang dlm pemikiran dan insya-Allah pengalaman 5 tahun kite di SMSD dpt kite gunakan utk menjadi pedoman, iktibar, pengajaran, tauladan serta motivasi kpd diri sendiri..kpd kwn2 aku yg skolah lain dlu tu, good luck too!! Semoga kite semua menjadi insan yg berguna kpd agama, bangsa dan negara kita nanti..



Saudara Adiey yg sedih nak tinggal member.

Saudara G-Bom yg mmg hati batu. hak3!!

Pagi sebelum saudara Adiey g KL. Saudara Azmil juga dtg melawat.

Saudara Adlan yg telah menjaga tetamu (aku) ngn baik. thanx.

Org lain semua sedih. Saudara G-Bom jer x. Kan dah kate die mmg hati batu. haha.

The last bye2.





2 jerr.Dengan hati yg melankolik, SELAMAT SAMBUNG BELAJAR KAWAN2.SALAM.


.aku nak menangis tp aku ego.

Saturday, May 9, 2009

Tadi Aku Lapo

Hahah cm bangang jer tajuk post nieyh..mmg aku lapo pun tadi..da mkn mlm tp stil lapo..x tw laa nape..nak kate aku x bace bismilah, aku bace..siap bace doa makan ngn doa naik beskal (kenderaan) lagi..haha..so, aku menyelongkar laa umh aku cari mkanan..tp xder mnda yg sesuai dimakan awl2 pagi gni..then kbetulan plak abg aku pun lapo gak..so we decided to go out n find us some food..just some light ones..surely, kalo mkan nasik goreng time2 gni mmg petanda aku ada niat nak mampus cepat..hahahaha..nasib baik Kemaman ade 7E..bleh laa kitorg serang 7E cari roti sket..


7E kat traffic light Tunas Manja Kemaman..org Kemaman tw laa..

Nasib baek ade 7E..kaulah penyelamatku..

Beli roti sadin..tibe2 ngidam laa plak nak mkan...lame x mkn..haha..tp skrg da naik harga jd 80 sen..x silap aku dlu 60 sen jer..aduhaii..nak jadi ape laa Malaysia ni kalo brg slalu naik harga jerr..

Gambor ni xder kaitan pun sbenarnya..just letak sbb aku rase cm plikk jer gmbor niy..hek3..






2 jerr.SALAM.



p/s: Kalo dulu duk oztel sng..tempah jerr nasik ngn warung DEMO melalui saudara Afiq atau saudara Amsyar..haha..skrg xde daa..kne betul2 berdikari..SMSD, aku rindu kamu..

Friday, May 8, 2009

Xde Idea

X tw nak post ape..mlas dowh..xde mnda best yg berlaku..2-3 hari ni aku byk habiskan ngn main game.. Devil May Cry 4 ngn Prince of Persia..Best2..DMC 4 aku maen human mode jerr.. X terer lg nak maen Devil Hunter Mode, apatah lg Legendary Dark Knight..perghh, susah siot.. Hari tu da try main Devil Hunter Mode tp sgkut mase level first lwn ngn Sanctus tuh..last2 main Human balik.. haha..ape yg aku ske psal game niy adalah jalan citer die..Semangat Nero nak selamatkan awek die si Kyrie tu mmg aku tabik..huhu..nak tw lg, main laa sniri deh..game ni mmg best sbb wlaupun aku lebih ske game genre FPS n aku x minat sgt game yg 'terlalu fantasi' mcm ni, tmbah plak maen lwn2 bunuh2 setan secara rawak gni, aku jadi 'melekat' kat game ni sbb grafik die mmg best.. Yg paling aku ske mase lawan naga tuh, si Echidna..ngn grafik yg power n camera yg constantly moving, mmg rase diri sniri dah jadi Nero ngn Dante dah..haha..tapi, antara Nero si hero baru ngn Dante, aku lebih suke Dante sbb Dante MMG COOL n bleh plih nak gune snjata ape..aku paling ske gune Rebellion + Pandora ngn Lucifer + Pandora..haha..



2 jerr.Mengarut sikit.SALAM.


p/s: smalam dah kali ke brape ntah aku habeskan game niy..maybe kali ke-5 dah kot..best2..

Wednesday, May 6, 2009

Seperti Yg Dijangka

SURAT
TAWARAN
Bahagian Pengambilan Pelajar
Universiti Teknologi Mara

40450, Shah Alam Selangor, Malaysia
Tel: (603)5544 3164, 3165, 3166, 3174, 3175
Faks: (603) 5544 3170
e-mel: bpp@salam.uitm.edu.my




MOHAMMAD DZAKWAN BIN MOHD HANIP
NO.xx, PERUMAHAN xxxxxx xxxxxx
24000, CHUKAI
Terengganu
No Pelajar: 2009xxxxxx
No Kad Pengenalan: 910217xxxxxx




Sukacita dimaklumkan bahawa anda ditawarkan tempat untuk mengikuti program di UiTM:

Program: (EC111) Sepenuh Masa


DIPLOMA KEJURUTERAAN AWAM (PEMBINAAN)


KEJURUTERAAN AWAM

Kampus: R - UiTM Kampus Arau
Semester: JULAI 2009





Sila datang mendaftar di tempat yang ditetapkan.

Tempat: UITM KAMPUS ARAU

01700 ARAU, PERLIS


Tarikh: 27/6/2009

Masa: 8:30AM - 4:30PM





Kemudahan dan Bayaran

Anda dikenakan bayaran yuran pengajian satu semester, SILA RUJUK BIL BAYARAN untuk membiayai pengajian anda di UiTM

kemudahan kolej kediaman : DISEDIAKAN
yuran pendaftaran peperiksaan : TIADA

PENTING
1. Anda dikehendaki mematuhi syarat-syarat tawaran seperti berikut.
2. Sila bawa sijil-sijil asal seperti surat beranak, kad pengenalan, SPM, STPM, Transkrip Diploma, Transkrip Ijazah dan lain-lain SEMASA MENDAFTAR.
3. Anda dikehendaki membuat pengesahan penerimaan / penolakan tawaran dengan segera dalam tempoh yang ditetapkan melalui laman web di http://www.uitm.edu.my/intake .
4. Calon hanya diterima sebagai pelajar UiTM setelah datang mendaftar, membayar yuran pengajian serta memenuhi syarat kemasukan yang ditetapkan oleh UiTM.







p/s: still waiting for my unikl..kcewa aku..mmber aku si Burger tu pun dah dpt unikl..

Tuesday, May 5, 2009

Hargai Apa Yg Korg Ada Sekarang

Syg mak bapak korg x? Kalo syg, pergi cpt2 btau skrg..sebab ajal maut tu di tangan Allah s.w.t n kite xkan tw bile kite nak mati.. tengok video ni teringat kat arwah ayah aku..rindu r..ape2 pun, hidup mesti diteruskan..



Sunday, May 3, 2009

Setuju X Wahai Kaum Hawa?

Saje nak share skit ape yg aku blaja dr Sir Amin mase aku g HK hari tu..
Mase tu aku, saudara G-Bom ngn Sir Amin 3 org jer dlm dorm..Sir Dany ngn cikgu2 laen xder..so, aku ngn saudara G-Bom yg terkenal ngn galok gatal kami nok nikoh ni tanye laa psal Sir Amin ape bestnya kawen..

Banyok mnda die ceramoh tp yg ni paling fresh aku igt dlm kpale..

Sabda Nabi Muhammad S.A.W.:

“Kalaulah aku dibenarkan memerintah seseorang sujud kepada seorang yang lain, nescaya akan kuperintahkan perempuan sujud kepada suaminya” [riwayat at-Tirmidhi dan lain-lain]

Sujud adalah lambang ketaatan, oleh itu kita hanya disuruh sujud kepada Allah sahaja. Sebab itu nabi mengatakan, andainya boleh manusia sujud kepada manusia nescaya baginda akan menyuruh isteri sujud kepada suami.

Ayat kat atas tu aku copy paste jerr tp hadis tu mmg hadis sahih..
So kwn2 kaum Hawaku, jadilah wanita yg solehah dan taat kpd perintah suami yg soleh selagi x langgar syarak..kpd kwn2 kaum Adam plak, buleh doh nok start sedor diri skarang (kpd yg x sedor diri lagi mcm aku)..makin beso makin byk tggungjwab weyh..tp jgn gong plop..mntang2 nabi kate gitu, bangge r?? huhu..so, piker2 kan laa ye..


2 jerr.SALAM.

HDR Abg Aku

To saudara Kurt..aku x jmpe g r stakat ni blog abg aku..huhu..tp yg kat bwh ni antara artwork HDR die kat komputer desktop ni..laptop die aku mlas nak kobek..


Ni gmbar Abg Juha (abg ipar aku) pegang adik Najaa (anok sdare)..

Ni gambor Satria Neo mak aku..

Ni gambor Volvo aku..



Amacam Kurt?? Nanti die balik aku tanye blog die ape eh?? Mlas nak msg..die Maxis aku Celcom..no Maxis aku plak jrg topup..hahahahah..

2 jerr..SALAM.

My 1st HDR

Mlm ni aku xleh tido so aku blaja wt HDR..abg aku xder die gi KL so xder org nak ajar aku lorh..tpakse aku blajo sorg2 ngn setan..huk3..xper2, nnti die blk aku tanye laa ape2 yg patut..tp korg rase cmner?? Ok x gmbar HDR kat bwh nieyh? Psal watermark tu aku malas nak donlod photomatix yg ade patch (actly, aku gune photoshop ngn photomatix sparuh2)..so gune trial version photomatix ade laa watermark..keh3..igt kot xde harapan nak jadi..skali blh thn gak laa 1st HDR aku nieh..hek3!!




p/s: slack kamera r..korg bleh tgk gmbar kat previous post..kalo korg enlarge, mmg x cntik kan? huk3..gune k850i jerr..flash x on so jd kabur r..


Hmm..2 jerr.SALAM.NAK TIDO PLAK.

MCM BUDAK 5 TAHUN

Mnda2 kiut gni ake ske jerr..geram dowh aku tgk.. hahaha..




Yg kat bwh ni plak cm bodo jer pharmacist tu..kne tipu ngn Elmo?? hak3!!!

Saturday, May 2, 2009

Hari Nie

Setelah lame aku x smbung wt lesen kete dan stelah lame aku dpt lesen 'L', hari ni 1st time aku g blajo kete..alhamdulillah, cikgu aku kat tempat parking ngn cikgu aku kat jalan raya dua2 ckap BERES!! 12 hb ni bley laa test JPJ..huhuh..org laen da lame dpt..pasni nak wt lesen moto plak (nyesal x wt skali) , nak syko mak aku sowh beli moto plak..hehe.. Aku minat skuter..

Hurm, pics kat bawah ni adalah summary kehidupan aku hari ni..lpas blaja kete, aku g rumah tok saudara Seraq merangkap rumah Pok Su..g usha2 tgk die wt baju..




Semart dowh design niy..bangge aku wlaupon Pak Su yg wt..haha.. saudara Seraq mesti phm knape aku bangge..hek3..

Che Guevara + Stromtrooper..1st baju yg print cmni, to be handed over to one first lucky buyer, saudara Aidil..


Pastu aku ngn saudara Seraq lepak kat Che Gu kejap..aku mlas nak blk umh lg..

iPhone Abg Kurt yg cambest..(lame da die pakai nie)..

Bkn saje cambest, mmg best pun..rase cm nakk jerr satu..touch screen die mmg smooth..even better than most new models of HTC Touch..

Pastu ni gmbar moto saudara Sahar..bapak die beli RM17k++..ye ke Sahar? Mahal lg nih..

Ni air 'teh o pain'..nak describe gak ker?? haha..trademark aku kalo minum, straw mesti gitu..




Haha.2 jerr.SALAM.

Bile Laa Nak Beli Reebok Eh??

Aku just ade kasut kat bwh ni sepasang..



Pastu yg ni sepasang..tp da ancur wt maen basket sokmo..



Dua2 pasang pun adidas.. Bile nak dpt yg kat bwh ni eh??


Gile retro kasut nieyh..aku minat gile ayam dowh..


Yg kat bwh2 ni plak cm susah jerr nak cari..AKU NAK!!!! SEMART TU!!! KASUT REEBOK BASKETBALL SUSAH NAK CARI KAT MALAYSIA!!! X GUNE!!!!










p/s: sape2 pnah jumpe kasut2 cm kat atas ni kat kdai mane2 btaw aku eh??

Tengok r Video Kat Bawah Ni, X Rugi




Christian's story. Full ending and original soundtrack to the film "Christian, The Lion at World's End". Directed by Bill Travers,Commentary by Virgina McKenna, founders of the Born Free Foundation.

In 1969 a young Australian, John Rendall and his friend Ace Bourke, bought a small lion cub from Harrods pet department, which was then legal. 'Christian' was kept in the basement of a furniture shop on the Kings Road in Chelsea, the heart of the swinging sixties. Loved by all, the affectionate cub ate in a local restaurant, played in a nearby graveyard, but was growing fast...

A chance encounter with Bill Travers and Virginia McKenna led to a new life for Christian. He came to live in a huge enclosure and to sleep in a caravan at their Surrey home. Then in 1971 he was flown to Kenya, his ancestral home, and returned to the wild by lion-man George Adamson. Nine months later in 1972, John and Ace returned to Kora in Kenya. This clip is of their reunion at that time.

It was an emotional reunion: "He ran towards us, threw himself onto us, knocked us over and hugged us, with his paws on our shoulders."

John Rendall.


-FRIENDSHIP-



p/s: trimas kpd mmberku Hariz sbb inform psal video nie..siyes aku x tw sbelom ni..

Friday, May 1, 2009

AKU JATUH CINTA

Aku jatuh cinta sama ini dua perkara..ntah bile laa ek baru i can get my hands on things like diz?? hurm..tggu aku keje r kot..nak ade dua kamera..satu kamera special lomography, satu lg yg DSLR cm Kurt punye tu dh r utk snap pic best2 and edit wt HDR.. nak tw ape sbenanye? kat bwh ni haa pics2nya..



Yg ni pics from lomography. Lomography ni ade byk disiplinnya..gmbar ni slh satu nya..


Yg ni plak HDR..gmbar betul ni..tp bile da edit2, nmpak cm grafik jer kan??


Yg ni pun same laa ngn kat atas tu..gmbar betol diedit jadik cm tipu..


Hurm..2 jerr la kot.SALAM.

LAGU 18 SX

Aku ske lagu ni wlaupun lrik die agak 18 SX..kpd yg phm tu, wt snyap dh laa k..haha..lame aku cari lagu ni tp x jmpe2..dlu femes gak laa skejap kat radio Era..mase aku dlm lngkungan djah 6 gitu kot..ye, lagu ni dh lame..