Monday, March 2, 2009

NEW POST, NEW LIFE

aku dah lame x amek tau psal blog aku nih...tp ntah cmner tergerak plak hati nak tulis sumthing...sebelum ni bleh kate agak bz sket tp x bz mane pun...yg sbenarnya aku malas...ntahla...dah mcm penyakit plak aku ni...slalu jer malas...smpai satu tahap, aku sendiri pun x tw nak wat cmner ngn KEMALASAN aku ni...harap2 la aku dpt berubah cpt...nway, hidup skarang mcm bese lg tp rase agak kesunyian la semenjak pemergian arwah ayah aku ke rahmatullah pada 24 Feb lepas...dah lebih dari sebulan tp msih kuat dlm ingatan aku...yelaa, arwah pergi baru lebih sebulan tp aku da idup ngn arwah brape taun? hmm...mula2 mase die sakit tu, die xleh nak jalan...2 minggu jage die kat hospital, tiap2 malam kalo aku tgk die tido kat atas katil wad tu, aku slalu tpiker, bile laa abah nak boleh bjalan balik...then, dpt laa satu brite gembira...abah dah di declare sihat oleh pihak hospital dan boleh bjalan sdiri plak tu balik rumah...aku igt lg, aku la org ptame yg bg abah mandi kat spital tu...hehe, gile bangge...mase awl2 duk kat spital kmaman tu arwah xleh nak g mandi sbb susah die nak gerak...so, alhamdulillah laa...ade gak jase aku wlaupun skit...lpas aku bwk die g mandi tu, die happy sgt..."fuh, best mandi" die ckp...yelaa, org da sminggu lbey duk atas katil x gerak n x mandi...mestilaa best...x caye korg try r...pastu esok tu arwah siap joking ngn aku..."abah dah bleh mandi daa" then aku balas "mboh, bleh mandi bangge, adik mandi tiap2 hari bah"...kbetulan mase tu ade misi dgar then diorg pun gelak laa...arwah abah pun gelak skali...hahaha...



tp skrg, abah dah xder...x kire ape org nak ckp pun, aku tetap x percaya yg abah aku dah xder...sebab bg aku, die masih hidup...bukan atas dunia, tp dlm hati aku...smoga roh abah dilimpahi rahmat Allah s.w.t. dan ditempatkan bersama-sama org2 yg taat dan para solihin...AL-FATIHAH...
video