Summary kepada bahan2 resipi kali ini...
Ikan kembong empat ekor...
Pes kari..(serbuk kari ngn air asam jawa)
Bawang merah n putih untuk tumis, bendi..serta tomato, santan pekat dan dua tangkai daun kari..(tiga2 ni xde dlm gambar).
Tumis dulu skali ngn daun kari sampai naik bau, then masukkan pes kari tadi..dah agak2 menggelegak tu, masukkan santan..tunggu die masak, then masukkan tomato, bendi dan ikan kembong empat ekor tadi..masukkan air sket tp pandai2 la agak2 ye..pastu, sprinkle la garam secukup rase..resultnya:
Seperti yg dapat dilihat, tomato dah hilang begitu juga dengan seekor ikan kerana aku x sabar2 nak rase dan sgt2 suke akan tomato..hehehe..tu jer laa..SALAM..
2 comments:
fuh..xsangke mmg terer msk ny..
xacila tunjuk saje..kne bg org rse gak..haha..
esok nak msk la..dah lme xmmsk..huhu..*eyh lupe esok ade drivin klas..
oke rabu la bru bley msk..nak lawan ny..sape msk ag besh..
wokep2!! sile la tunjuk ajar saye nie ye!! memasak itu penting nak2 bile da stat smbung blaja nanti..
Post a Comment