Sunday, April 19, 2009

-Transporter- (tajuk ni agak kurang berkaitan) haha..

Aku malas nak tulis..so post kali ini adalah sekadar summary dan pics semasa aku menjadi driver untuk saudara Hariz, saudara Syidan, saudara Izzat Helmi dan saudara Burger (yg sekali lg tidak dijangka kehadirannya) semasa di Kuantan untuk sama2 menyokong pasukan pancaragam bekas alma mater kami, INSIGNIA SEKOLAH MENENGAH SAINS DUNGUN..


Gaya org baru sampai.

Sampai2 jer dah wt bising. Bese r, Semesdian batch 0408 kan..

Sesi latihan.

Pura2 minum 1.

Pura2 minum 2.

Pura2 minum 3.

Pura2 makan.

Makan besar di medan selera. Salah seorg dari kami pun besar juga. keh3...

Bergalak di hotel murah. Nasib baik aku kuat iman. haha.

Persembahan Insignia.



Setelah 3 hari berada di sana, ternyata aku sebagai driver tumpang bersedih atas kegagalan SMSD untuk mendapatkan emas. Aku rase cm plik jerr sbb skul kami dpt anugerah peningkatan. Utk pengetahuan korg sume, skul lain yg dpt anugerah peningkatan tu sume naik taraf dlm pencapaian taun ni..sbg contoh, SMSD taun lepas dpt perak, so secara logiknya, kalo dpt anugerah peningkatan, mesti dpt emas. Ni ade ke patut dpt gangsa? Isk3..x patut.. Tp nak wt cmne kan? Sabor laa adik2 deh? Kpd yg form 5 tu, korg g jer busking mane2 pasni.. Ade gak pekdah dari korg layan juri yg plik semacam jerr.. Kpd yg masih ade peluang tu, cube laa lg yg terbaik utk taun depan..

Walaupun saudara Hariz, saudara Izzat, saudara Syidan ( 3 org ni ex bdk band, aku ngn saudara Burger je x) kecewa, namun kami tetap puas hati sbb dpt enjoy same2 di bandar Kuantan.. Nasib baik citer Shinjuku Incident best..igtkan x best..kepada pembaca di luar sane, tgk la citer ni..amat sesuai untuk mreka2 yg koya gengster ( mcm kami berlima) haha..pertemuan kami ini sesungguhnya menjadi pengubat rindu kenangan kami semasa zaman sekolah dahulu.. Pasni susah dah nak jumpa.. Especially saudara Syidan ngn saudara Izzat.. Moga2 korg sume berjaya mencapai impian korg..


Kami bertolak pulang pada hari Ahad, 19 April 09.. Aku sbagai driver hantar saudara Syidan dan saudara Izzat dlu di Kompleks Teruntum sebab diorg naik bas blk.. saudara Syidan pulang ke KL manakala saudara Izzat pulang ke KB.. bukan Kota Bharu tp Kuala Berang.. so, tinggal la aku, saudara Hariz dan saudara Burger..

Kami mula bergerak pulang dari bandar Kuantan pada pkul 2.00 petang.. Sebaik sahaja memasuki kilometer ke bape ntah lebuhraya LPT, ( x silap aku, smpai balok dah) tiba2 kami terdengar bunyi helikopter yg sgt kuat, seolah2 sedang terbang separas ngn bahu kami yg sedang duduk dlm kereta..bygkan betapa rendahnya heli itu terbang sampai bunyi die kuat cmtu skali..setelah saudara Burger mengusha ruang udara selama beberapa saat, akhirnya kami tersedar ada sesuatu yg x kena ngn kereta Volvo aku yg kami naiki dan aku bawai (ape punya bahase daa)..last2 aku decide utk brenti di tepi jalan lebuhraya untuk cek ape yg patut. Rupa2nya, tayar pecah daa..isk3.. Aku ngn penat enjoy x abes lagi, campur ngn penat driving plak, x tau dah nak rase ape mase tu.. Nak kate rezab, x..nak kate panik, x.. nak kate buntu pun x gak.. So, kami decide untuk rehat dlu alang2 aku sempat cari spot teduh untuk brenti kete.. Bile da ok sket, aku ngn saudara Burger g r mtak tolong kat pakcik yg mancing kat bawah jambatan agak jauh dr tempat kami pcah tayar tu (mtak pinjam spana soket jer) tp saiz plak xder.. Pastu datang plak sorg bro who was on his way to Kijal brenti tgk kitorg.. Die pun bwk Volvo lame gak.. Kale hitam.. Tp yg ni lg hampeh tayar spare pun xde dlm kete.. haha.. xper2 trime kaseh krane prihatin.. Last2, kami mintak tolong saudara Amsyar yg semasa itu sedang berada di Kuantan untuk tlg kami carikan spana soket saiz 19 kerana kami da ade tayar spare ngn jack, spana jer xder..bangang..hahahaha!!! Da lame sket tu, smpai laa saudara Amsyar ngn spana soket itu.. so aku pun bukak laa tayar n ganti ngn yg spare..


Keparahan/keparokan kondisi tayar kami.

Hasil seni kami.


Muka tahan kentut yg rezab untuk ditatap.

Hariz yg sempat merakam video klip nyanyian dubbing ala2 K3G di celah2 pokok. keh3..


Nasib baik ade saudara Amsyar ni. Kalo x kami berkelah kat situ jer laa sampai tulat.

Aku yg berlagak seperti pomen F1 dengan catatan masa 2 minit bagi membuka tayar. Ketat dowh!!

Tayar yg berjaya ditawan.

Brake disc yg syko gile. Kete lame gni pun brake disc ke? X caye aku..



Trimas sejuta kali trimas kepada saudara Amsyar yg sudi menolong kami wlaupun sebaik sahaja tayar spare berjaya dipasang, hujan lebat ala2 taufan Jennifer (ade ke name taufan ni?) terus melanda..trimas saudara Amsyar.. secara jujurnya, aku terharu ngn kwnku yg sorg ini.. tu la, wlaupun die nakal sket tp kalo bab2 kawan, die no satu (ngn aku laa).. tp aku x phm knape msih ade lagi org yg kurg senang ngn saudara Amsyar ini.. sigh!! manusia kaaann.. tp siyes r, aku respek saudara Amsyar ni.. bak kate beliau, "bese r, kawan mesti tlg kawan..kalo mu x mintak tlg ngn aku, xkan nak mintak tlg ngn musuh mu?".. Mu best Amsyar, tobat r..

So kami headed back laa lpas sume slesai tu.. Mak aku dpt tau psal ni so die marah n x bagi aku bwk kete ni g mane2 kalo aku dpt twaran sambung blaja mane2..aku baru igt nak jadi cm citer K.A.M.I. tu..haish.. kene beli moto la plak.. lsen moto pun aku x wt lg.. mati laa.. dah la aku x brani bwk motor.. kdg2 bleh laa.. tp kalo slalu kne lalu di belakang, depan dan tepi lori kontena, bas dan sebagainya? Isk3..aku slalu dowh trigt kat video2 ngeri dlm nset kwn2 aku.. Agak penakot aku ini.. bukan ape, kdg2 bukan salah kite pun, kite gak mangsa kaann.. hurm..




Kat bawah ni adalah sedikit video semasa kami melepak santai2 sambil meroyan2 di tepi jalan.






video


Tu jerr..SALAM..

4 comments:

akulahweh said...

woit, cmner tayar leh pecah ni?

Mike_Delta_Hotel_33 said...

mane aku tw daa..tp siyes r kat kwasan tu byk kitorg jmpe serpihan tayar, paku ngn nat besor2..dpn sket tu plak ade kdai tayar..hurm..ironi skali..

e=music² said...

fucking.. nie mesti keje kedai tayar depan...

tayar spare ko ambik kt mane erk?? aku bace mule2 x dek tayar spare?? tetibe ade lak??

Mike_Delta_Hotel_33 said...

~kurt

volvo yg lalu tu yg xder tayar spare..mksud aku kete die lg hampeh, jgnkan spana, tayar spare pun xder..nk wt pe kan? haha..