First, goreng ayam...make sure ayam tu dipotong to bite-size pieces sbb nak bg die cpt masak... jgn goreng lame sgt!!! ckup la warne kekuningan tu...(aku tergoreng lame sket sbb bz balas comment kat channel youtube aku) nasib baek x lame sgt kalo x dah jd biskut laa ayam2 tu...
Then, prepare le bahan2 sket...bawang putih n bawang merah wt tumis, cili padi, kacang panjang, daun bawang, n daun ape ntah aku gune tu...daun saderi ke daun ape ntah...
Then, tumis laa...pastu masukkan sume bhn tadi skali...dah agak kaw2 die masak tu, masukkan la kicap masin sket, kicap manis sket...agak2 nak kuah lebih pun bleh, taruk jer kicap banyak2...tp kne pndai2 r agak ratio air die tu...pastu, masukkan la air stengah cawan kecik...bile dah menggelegak balik tu, korg tuang jer atas aym yg dah digoreng td...siaap!!!
Nak kate sedap, x sgt laa sbb resipi ni mmg x best pun... tp kuah die same trus mcm mak aku punye ayam msak kicap dowh...hahaha...Tu je laa post kali ni...aku x tw nak tulis ape sbenarnya...alang2 aku masak, aku amek gambor r...haha...SALAM...