Wednesday, May 25, 2011

Assalamualaikum :)

Oklah, sempena meraikan pertambahan follower kepada blog aku yg x seberapa ni, aku buat entri baru ni. kekeke. Banyak mnde yg berlaku terhadap hidup aku sejak dua menjak ni, ade suka duka mcm2 laa. Tapi aku xdek idea mcm mane nak translate itu kepada bentuk kata2 supaya ape yg berlaku boleh aku jadikan isi penulisan dalam blog aku neh. I guess it's been a long time since I blogged quite seriously and I have forgotten much of my blog writing skills (haha bajet).

Anyway, sekarang aku masih bizi dalam proses merestore motor kesayangan aku ke tahap yg memuaskan (memuaskan jadi laa, aku bukan terer pun). Dah lame suzy aku tu tersadai kat bengkel sebenarnya akibat pomen macha aku sibuk dan aku x cukup bajet nak bayar sedebok (sekaligus) terus. Tapi baru2 ni, pomen tu terpaksa pindah membawa diri so nak xnak, aku kena angkut jugak motor tu balik ke rumah walau x siap lagi.



Sekarang masalah dah kurang tapi masih ade lagi skit2 yg perlu ditukar ganti/baikpulih. Motor aku skrg masalah utama dia adalah elktrikal di mana, rectifier aku mnjadi terlalu panas sehingga meter motor aku (meter digital) selalu gelong dan mengeluarkan bacaan yg mengarut dan wtfish. haha. So skrg aku masih dalam proses trial and error dalam mencari di mana silapnya. al maklum la, mtor tu dah berbelas tahun dah (1997).


Warna sebelum dicat. Gini la lebih kurang bentuk dugong aku. huhuhu




Moreover, aku juga sedang mengecat cover set motor berkenaan dengan skim warna baru. Walaupun secara teknikalnya, bukan aku yg cat. kekeke. aku xdek bakat weyy. Budak rumah aku yg baik hati, berseni dan bertangan mahir yg bernama Ahmad Naqiuddin yg tlg catkan utk aku. Cantik die buat. So far dah 90% siap dan aku sangat2 berpuas hati dengan kerja beliau. Nnti2 lah bile2 aku rajin aku upload gambar dengan jayanya. haha, ape aku mengarut ni.

2 jerr, SALAM. :)

2 comments:

YusRa said...

just write what u feel

Mike_Delta_Hotel_33 said...

owh. ok. thanks yusra.